Lök soppa

Lök är rik på mineraler som kalcium, magnesium, klor, koppar, järn, fosfor, jod, kisel, svavel, mm. Den innehåller även A, B, C och E-vitamin. Dessa värden ger lök följande hälsoegenskaper:

  • Den är vätskedrivande, vilket är varför den hjälper mot vätskeretention, svullna ögonlock, ödem, mm.
  • Den bekämpar inflammationer
  • Det är en ypperlig antioxidant
  • Den är antiseptisk, antimikrobiell, och bekämpar jästsvamp – med andra ord hjälper den till att bekämpa infektioner orsakade av bakterier, mikrober och svampar
  • Den förbättrar andning
  • Den skyddar dig från hjärt- och kärlsjukdomar

Tack vare dess mycket renande, antiseptiska och vätskedrivande egenskaper är löksoppa ett perfekt botemedel för att bekämpa alla former av njurrelaterade problem, som urinvägsinfektioner, njursten, vätskeretention, mm.

Hur du tillagar löksoppa
För att göra löksoppa använder du en lök per liter vatten. Som tillval kan du lägga i några persiljekvistar tillsammans med löken, som också kommer att bidra till en djuprengöring av dina njurar. Stek en lök i lite olja och en nypa salt. Häll över vatten och täck sedan pannan så att vattnet frigörs ordentligt från löken. Om du vill kan du mixa soppan lite för att göra den krämigare. Ät den medan den är varm. Ät en soppa på två liter vatten och två lökar varje dag. Du kan göra mer och spara i kylskåpet i högst två eller tre dagar.

Hur du bör äta den
Drick soppan i små klunkar under dagen, separat från vanliga måltider och vid rumstemperatur, om möjligt. Om du vill kan du lägga till lite citronsaft. Det rekommenderas starkt att du förbrukar minst två glas på fastande mage minst en halvtimme före frukost. Försök att konsumera soppan före middagstid för att du inte ska behöva gå på toaletten mitt i natten.