Gå ner i vikt utan stress

Enligt statistik från Världshälsoorganisationen har antalet överviktiga människor i världen nått 1,9 miljarder, en trefaldig ökning för över 40 år sedan.

Forskare säger att hälsosam kost inte är svårt. Nyckeln beror på hjärnans medvetenhet när man väljer mat.

Därför rekommenderar de några tips som gör att du enkelt kan förbättra dina matvanor samtidigt som du kan gå ner i vikt.

I själva verket behöver du inte gå på diet eller träna häftigt. Försök att ändra några små detaljer i ditt dagliga liv.

Ur näringssynpunkt finns det ingen mat att gå ner i vikt. 

Om du äter mindre än 1000 kcal om dagen kan det orsaka muskelförlust och sakta ner din ämnesomsättning.

allmänhet behöver en vuxen kvinna cirka 1 200-1 800 kcal Kalorinivå.

Om blodsockernivån är låg under lång tid är det benägen för trötthet, fysisk svaghet och dåligt humör.

Psykologisk träning

Viktminskning Förutom dietterapi och träningsterapi, använder viktminskning också psykologisk terapi, det vill säga beteendeterapi. Beteendeterapi bygger på den konditionerade reflex teorin, försöker korrigera felaktigt beteende orsakat av onormala reaktioner hos överviktiga människor, det vill säga med beteendevetenskap för att analysera egenskaperna hos överviktiga människors utfodring och träningstyper, och baserat på detta, rationellt korrekta handlingar som leder till fetma och utveckla korrekt beteende.

Bantning är inte ett hälsosamt och effektivt sätt att gå ner i vikt. Lär dig några livsfärdigheter för att gå ner i vikt.

När det gäller viktminskning kanske många tänker på diet och motion för första gången. Diet är ett enkelt sätt att gå ner i vikt, medan träning kräver svett för att gå ner i vikt. Jämfört med de två kommer de flesta att välja diet för att gå ner i vikt. Eftersom människor nuförtiden blir latare så har bantning blivit mest för att gå ner i vikt.

I själva verket har överdriven diet inte bara någon effekt på viktminskning utan minskar också kroppens grundläggande ämnesomsättning. När väl viktminskningen är framgångsrik, när dieten är återställd, är det lätt att komma tillbaka och bli fetare än tidigare. För närvarande är det mycket svårt att gå ner i vikt igen.Bantning påverkar också kroppens ämnesomsättning och cirkulation, vilket inte är bra för hälsan. Därför bör vi vägra att banta för att gå ner i vikt. Förutom kost och motion för att gå ner i vikt, finns det många andra sätt. Börja med fettförbränningstekniker .

Tips 1. Ät långsamt

Om du äter för fort under måltiden kommer hjärnan att konsumera mer kalorier innan den kan få fullhetssignalen, vilket leder till fetma. Statistiken visar att människor som äter snabbt äter mer än 20% mer än människor som äter långsamt.

Därför, om du vill gå ner i vikt, måste du lära dig att tugga långsamt. Denna metod för att äta är inte bara bra för mag-tarmsmältningen, utan gör det också möjligt för hjärnan att bättre ta emot mättnadssignaler, vilket direkt kan minska kaloriintaget. Den rekommenderade tiden för varje måltid är cirka 20 minuter, särskilt för överviktiga människor. Att äta långsamt och äta långsamt är det viktigaste sättet att minska kaloriintaget.

Tips 2: Gör mer hushållsarbete

Under hushållsarbetet kommer kroppen att ”träna” för att uppnå syftet med att bränna kalorier. Till exempel, när du dammsuger eller lagar mat blir kroppen aktiv och samtidigt ökar kroppens kaloriförbrukning. Även om det inte finns någon effekt på kort tid, kommer du att förbränna mer och mer kalorier över tiden om du gör mer hushållsarbete under lång tid kommer du gradvis att gå ner i vikt.

Tips 3: Stå fast på att göra push-ups varje dag

För att gå ner i vikt måste du kontrollera din kost och minska ditt kaloriintag. Samtidigt måste du också öka kroppens kaloriförbrukning för att gå ner i vikt snabbare. Träning är det viktigaste sättet att öka kroppens kaloriförbrukning. Om du ​​inte har tid att gå på träning kan du som kontorsarbetare träna på jobbet eller hemma.

Avsätt lite tid varje morgon eller kväll för frihandsträning, till exempel 10 minuter på morgonen för 50 armhävningar och 50 knäböj, och 2 gånger efter middagen och natten, för 10 minuter av armhävningar och knäböjning. Håll ut, det är inte svårt, din kropp kommer gradvis att gå ner i vikt, och samtidigt kan kroppskurvan formas.

Tips 4. Komplettera mer högkvalitativt protein

Protein är mycket viktigt. Oavsett om det är under Muskelbyggning eller fettförlust, Under viktminskning måste vi kontrollera vår kost, men det är inte så att vi inte äta kött. Kostkontroll innebär att minska kaloriintaget. Vi måste avvisa vissa kalorier med skräp mat, som grill, stekt kyckling, hamburgare och andra livsmedel med hög fetthalt och hög sockerhalt, som vanligtvis innehåller superhöga kalorier.

Under viktminskning behöver vi mat rika proteiner av hög kvalitet för att främja Musklernas uppbyggnad och funktion och förbättra kroppens grundläggande metaboliska förmåga. Dessutom behöver protein mycket tid för att konsumeras av kroppen, vilket indirekt minskar kaloriintaget.

Tips 5. Säkerställ sömntiden och minska på att vara vaken länge på nätterna

Förutom mat är det också en av de främsta orsakerna till fetma att hålla sig uppe sent. Människokroppen känner sig ofta hungrig på natten och många människor kan inte låta bli att äta kvällsmat, på grund av detta ökar kaloriintaget. På natten stoppas i grunden matsmältningsfunktionen i magen och tarmarna, vilket utan tvekan kommer att få kroppen att ackumulera överflödiga kalorier, fett börjar växa och kroppen gradvis ökar i vikt ,vilket leder till en minskning av basal metabolism .

Därför måste vi säkerställa sömn tid och gå till sängs före klockan 23 varje natt. Att minska sitta länge på nätterna hjälper till att minska på vikten.

Diet

  • Principen är att göra intaget av kalorier lägre än kaloriförbrukningen.
  • Mindre olja: Från början av kortets minskning är det nödvändigt att börja med mindre olja, så det rekommenderas att ånga, koka istället för att steka.
  • Mindre socker: drick vanligt vatten eller sockerfria drycker och ät mindre socker.

Rörelse

Kaloriförbrukningen efter långvarig träning är också betydande, och det är också till hjälp för att sänka blodtrycket. Hjärtfrekvensen under träning måste nå 70-75% av den maximala hjärtfrekvensen, och minst 30 minuter om dagen ackumuleras och minst tre gånger i veckan är den mest grundläggande aeroba träningen.

Nedan presenterar vi de tre viktigaste näringsämnena – protein, fett och kolhydrater – individuellt:

inget så kallat ”standardsvar” för viktminskning. Poängen är att hitta den mest lämpliga dietplanen genom kontinuerlig dietjustering.

1. Protein

Det är utan tvekan det viktigaste näringsämnet som allmänt anses av viktminskningsindustrin / fitnessindustrin. Inte bara kan det ge en längre känsla av fullhet, men det kan också effektivt öka din muskelvinster effektivitet. Det rekommenderade dagliga intaget är cirka 1,5 ~ 2,2 gånger din kroppsvikt . Till exempel, för en person på 60 kg rekommenderas att konsumera 90 ~ 132 gram protein om dagen.

2. Fett

Det mest missförstådda näringsämnet tidigare. Många tror att att äta olja odlar olja, men poängen är faktiskt att lära sig att skilja bra fetter från dåliga fetter. Bra fetter ger inte bara långvarig mättnad utan kan även hjälpa dig att öka din fettförbränningseffektivitet; dåliga fetter kan orsaka inflammation i kroppen och är svårare för kroppen att bryta ner och använda. Det rekommenderade dagliga intaget är cirka 0,8 ~ 1,0 gånger din kroppsvikt . Med andra ord skulle en person på 60 kg rekommendera 48 ~ 60 gram fett om dagen.

3. Kolhydrater

Näringsämnen som sannolikt kommer att överköras. Generellt kommer det att delas upp ytterligare i kolhydrater med högt GI och lågt GI-värde och kolhydratintroduktion,  Det rekommenderade dagliga intaget är cirka 2 till 3 gånger din kroppsvikt . Med andra ord skulle en person på 60 kg rekommendera 120 till 180 gram kolhydrater om dagen.

Övriga Tips

Drick mycket vatten

Om du är orolig för överdrivna måltider kan du välja att dricka ett glas vatten före en måltid. Buken har en viss kapacitet då kommer den att vägra vissa livsmedel. Fördelen med dricksvatten är att det kan öka ämnesomsättningen, upprätthålla cellens åter fuktning och hålla huden elastisk. Därför är det enklaste sättet att gå ner i vikt utan att träna att ”dricka mer vatten.” .Innan du dricker vatten måste du veta mängden vatten som behövs för en dag. 

De flesta människor behöver dricka vatten på cirka 2000-2500 ml./dygn. Enligt Dietisten en korrekta beräkningsmetoden är vattenmängd per dag = 30 ~ 35 ml per kg kroppsvikt. Till exempel: vikt 60 kg, total vattenmängd per dag är 60 × 30 ~ 35 = 1800 ~ 2100ml.

Du kan dricka vatten innan du går och lägger dig!

Även dricksvatten 1 till 2 timmar före sänggåendet kan förhindra hjärtinfarkt eller stroke.