Besök i naturen läker kropp & själ

10 viktiga skäl till varför du ska vara mer i naturen

I dagens tekniskt kraftfulla värld känner många människor behovet av att förenkla livet och återvända till naturen. För att njuta av hälsofördelarna med friluftsliv är det nödvändigt att frigöra dig att ladda i naturen. De som kan absorbera alla naturens saker finner anledningen till att det är viktigt att gå ut – det har att göra med hälsa.

Långt före smarttelefoner och självkörande bilar ansåg Japan “skogbad” en viktig del av sin nationella hälsoplan. Med skogsbad kan “bad” inte förklaras bokstavligt. Det har en ny mening – det betyder att fördjupa sig i den naturliga miljön.

Detta koncept härstammar från Shinrin-Yoku skogsterapi i Japan och kan spåras tillbaka till 1982. Trettio år senare är målet med skogbad fortfarande att förklara för människor naturens helande kraft. Många studier och undersökningar har bekräftat vad japanerna länge har trott att naturen är till nytta för hälsan på många sätt.

Skogsbadens penetrationsgrad har ökat i USA, särskilt i storstadsområdena. Individer, familjemedlemmar eller vänner kommer att gå till skogen för att läka vandring och gå tillsammans i naturen. Men skogsbad är inte det enda sättet att använda utomhus för att förbättra hälsan.

Det finns många sätt du kan dra nytta av naturen. Vi kommer att berätta hur du gör det – tips: Det första är att lägga ner telefonen för att uppleva utomhus, vi kommer att förklara varför. Här är 10 skäl till varför det är viktigt att gå ut och förbättra hälsan för dig och din familj.

1.Lindra stress

Att komma ut kan hjälpa dig att undvika stress från jobbet eller skolan. Stress kan förstöra ett hälsosamt sinne och immunförsvar; hög stress på jobbet och i skolan är relaterad till depression, fetma och högt blodtryck. Utan korrekt hantering är stress ohälsosamt. 

Att spendera tid i naturen kan minska stress hos tonåringar och vuxna. Efter att ha kommit utomhus minskar blodkoncentrationen av stresshormonet kortisol. Bland en grupp manliga studenter hade de som använde sin vilotid på vandring och camping utanför skolan lägre kortisolkoncentrationer när de återvände till skolan än de som bodde i staden; och dessa lägre kortisolkoncentrationer fanns i dem Efter att ha återvänt från naturen varade det några dagar.

Resultatet visar att frekventa utomhusresor är ett pålitligt sätt att hantera stress. Att njuta av naturen är låg kostnad, alla kan göra det. För nästa långhelg kan du välja att spendera lite tid i naturen innan du reser till andra städer. Detta minskar din stressbörda och återställer vitaliteten.

Tips från experter: Naturen kan bidra till att skapa mer arbetsglädje. Kontorsarbetare med liggande fönster är mer nöjda och har mindre arbetstryck. Om du inte har fönster, ta dig tid varje dag att titta ut och känna avtryckningseffekten av det naturliga landskapet.

2. Stärka immuniteten

Att stanna inomhus kommer att ha en negativ inverkan på din immunhälsa. Immunsystemet utför sin största funktion när det ständigt utmanas. Om vi ​​ofta håller oss inomhus är det osannolikt att denna situation kommer att hända.

Den hälsosamma dosen natur hjälper din kropp att förbereda sig för strid. Så här fungerar det.

En studie som publicerades 2010 utvärderade effekterna av skogsbad (bada våra sinnen i skogen )på immunfunktionen. En grupp japanska vuxna, en tre dagars resa till skogen, ökade antalet vita blodkroppar i blodet. Den höga koncentrationen av dessa vita blodkroppar varade mer än 30 dagar efter att de vågat genom skogen. Vita blodkroppar är mycket viktiga för ditt immunförsvar, med hjälp av antikroppar kan de identifiera patogener och skadliga inkräktare och hjälpa din kropp att bekämpa bakterier.

En resa till naturen ökar immuniteten och hjälper dig att upprätthålla god hälsa. För aktiva vuxna och växande barn är ökad immunitet en värdefull tillgång i ett hälsosamt liv. Ta regelbundna promenader i naturen för att stärka din kropps naturliga antibakteriella förmåga.

3. Fokusera

I den allmänna befolkningen har studier visat att uppmärksamhet nästan alltid förbättras genom exponering för den naturliga miljön. En studie som publicerades 2009 fann samma resultat för barn som inte kan koncentrera sig. En 20-minuters promenad i en närliggande park räcker för att förbättra uppmärksamheten hos barn med hyperaktivitetsstörning. Denna så kallade “naturens dos” kan visa sig vara ett mer naturligt sätt att lösa barns brist på uppmärksamhet.

Samma effekt kan ses hos vuxna. Att titta på det naturliga landskapet från kontorsfönstret och släppa arbetet för att ta en paus utomhus, visar båda att produktivitet och koncentration kommer att öka.

För att kraftigt förbättra koncentrationen och kreativiteten kan du spendera längre tid på att gå in i skogen. Efter några dagars utforskning utomhus kan problemlösande kreativitet och kognitiv funktion förbättras med nästan 50%. Reträtt i fältet kan hjälpa dig att hantera en stor uppgift eller ett personligt mål. Om du fortfarande undrar varför det är så viktigt att gå utomhus, kan det öka din kreativitet.

4. Hjälper till att utveckla hälsosammare matvanor

Vill du hitta en hobby som gör att du kan gå utomhus? Trädgårdsskötsel är ett utmärkt sätt att öka utomhustiden. Trädgårdsskötsel håller dig inte bara aktiv, det låter dig också skörda friska frukter och grönsaker regelbundet.

Under lång tid är fritid utomhus och hälsosamt liv nära relaterade. Men att vara aktiv i trädgården tillåter inte bara ditt arbete att få en hälsosam kost i gengäld utan också träna.

Läs fler skäl till varför du kan förbättra din hälsa i trädgården.

5. Lugna sinnet

Ångest och depression kan förlama en person. Psykisk sjukdom är svår att hantera och metoderna varierar från person till person. De flesta läkare och terapeuter rekommenderar regelbunden träning utöver behandling och medicinering. Att göra de rekommenderade utomhusövningarna kan hjälpa till att lindra känslomässig och mental smärta och förbättra humöret.

I naturen har vår kropp flera specifika reaktioner. Att sitta utomhus kan sänka blodtrycket, sänka hjärtslag och sänka kortisolkoncentrationen. När vi är utomhus saktar kroppen ner och hjälper oss att känna oss lugna .

Vårt tänkande fungerar på samma sätt. Att ta sig tid att gå utomhus kan förbättra humöret och minska ångest. Vi kommer att vara mer fokuserade i naturen och ökningen av koncentrationen kan hjälpa oss att hantera stress och ångest. Efter att ha gått mer utomhus kommer din självkänsla också att förbättras.

Lugn och sund klarhet är viktiga skäl till varför du ska stanna utomhus. Du hittar det genom att lägga till tid till naturen i din mentala hälsoplan.

6. Hjälper viktkontroll

Naturen ger vacker natur och frisk luft, så välj ett träningsprogram som låter dig komma ut ur luften. Forskning från Centers for Disease Control and Prevention visade att mer än en tredjedel av amerikanska vuxna är överviktiga.

Motion och rätt kost är de två mest effektiva sätten att sluta bli fet. Att gå i parken kan bränna 149 kalorier per halvtimme och cykla kan bränna 372 kalorier per halvtimme. För att uppmuntra barn att åka på sport, hitta en rolig aktivitet som passar hela familjen. Öka tiden du spenderar på att gå, cykla, springa och spela ute för att minska risken för fetma. Lämna gymmet för att träna utomhus och njut av naturens hälsofördelar.

7. Förbättra ditt korttidsminne

Naturen kan sägas vara svaret på saker som att komma ihåg namn, inte glömma nycklar och skriva bättre anteckningar i klassen. Det finns växande bevis för att spendera tid utomhus kan förbättra korttidsminnet och arbetsminnet.

Ett enkelt experiment från University stöder denna teori. Två grupper av studenter tog ett minnestest och fick i uppdrag att gå i trädgården eller stadens gator. personerna tog minnestestet igen efter att ha gått. Poängen för de som gick i trädgården ökade med 20%; deltagarna som gick på stadens gator såg inte kontinuerlig förbättring.

Naturen och trädgårdsutsikten lugnar själen och hjälper oss att fokusera. Staden är full av fordon, gatubuller, lampor och många människor som kan distrahera oss och göra det svårt att koncentrera sig eller komma ihåg vad vi just har lärt oss. Att tänka på ny information i en lugn och naturlig miljö hjälper dig att förbättra ditt korttidsminne .

8. Förbättra synen

Dina ögon är en annan mycket viktig anledning till varför du stannar utomhus. En studie av australiensiska skolbarn påpekade att spendera tid utomhus är förknippad med bättre syn. Studien spårade två tusen barn, de som spenderar mer tid på att leka ute har en betydligt lägre risk att utveckla närsynthet. Detta visar att utomhusaktiviteter har en skyddande effekt på barns ögon.

Dessa resultat är mycket signifikanta eftersom de inte har observerats hos barn som spenderar sin tid på att spela inomhussporter. Att stanna utomhus i frisk luft och solljus skyddar växande ögon mer än samma mängd fysisk aktivitet inomhus.

Den svaga belysningen i rummet gör det svårt för barns ögon att fokusera på en bild, vilket får dem att kasta sig för att se tydligt. Det stora ljuset utomhus låter barnens ögon titta på saker utan att behöva arbeta hårdare. När du uppmuntrar dem att leka och träna bör du ta dem ut för att ha kul för att skydda ditt barns ögonhälsa.

9. Hindra utveckling av kronisk Sjukdommar

Vi tillbringar nu mer tid inomhus än någonsin tidigare. Datorer, surfplattor, mobiltelefoner och videospel har väckt vår uppmärksamhet och gjort att vi inte längre berör naturen. Detta är särskilt dåligt för våra barn.

Lek utomhus kan öka barns kreativitet, bygga upp tid för dem att fokusera kontinuerligt och öka deras önskan att utforska. 

De senaste undersökningsresultaten visar att barn i åldern 8-18 spenderar mer än 6 timmar om dagen på elektroniska medier.  Eftersom barn tillbringar mindre tid utomhus börjar de utveckla ohälsosamma vanor.

Barn som tillbringar lite tid utomhus riskerar att utveckla kroniska hälsoproblem. Diabetes, högt blodtryck, fetma och depression är vanliga problem för stillasittande livsstil inomhus. Hjälp din familj att utveckla hälsosamma vanor och uppmuntra dem att gå utomhus och hålla sig borta från elektroniska enheter.

10. Öka livslängden

En studie från 2015 spårade 108,630 amerikanska kvinnor för att bestämma förhållandet mellan natur och livslängd. Kvinnor som bor nära parker, gräsmattor, träd och skogar har en betydligt lägre dödlighet än kvinnor som bor långt från naturen. Oavsett om det är en stad eller ett land är resultatet detsamma.

Längre livslängd är relaterat till att bo nära träd och blommor, vilket kan bero på flera faktorer. Luftkvaliteten är känd för att förlänga livslängden, och det är bättre i områden med mer frodig vegetation. Att vara nära parker och naturstigar uppmuntrar till frekventare träning och hjälper till att bibehålla hjärthälsan. Att komma ut kan också öka socialt deltagande och förbättra mental hälsa.

Oavsett den exakta anledningen kan det att gå utomhus hjälpa dig att leva ett lyckligare och längre liv, vilket är den ultimata anledningen till att det är viktigt att vara utomhus. När du vill välja en plats att bo, välj därför en plats där du och din familj ofta kan komma i kontakt med naturen.

För att vara frisk, gå utomhus

Hitta tid att gå ut och dra nytta av hälsofördelarna med att vara utomhus . Cykla eller gå till den lokala parken för att ersätta den tid som spenderas på elektroniska enheter inomhus. Använd skogsbad eller trädgårdsarbete som en ny hobby. Och kom ihåg att friluftsliv kan avnjutas ensam eller med hela familjen eller kompisar.

Så länge du går utomhus kan du använda vilken metod som helst och att utforska naturen kommer definitivt att gynna mycket. Nu när du vet varför det är viktigt att gå ut är det dags att återansluta till naturen, och då kommer din kropp och ditt sinne att tacka dig.